Mipa SE -istorija kompanije

Godine 1948, MIPA SE je osnovana kao Paul Mittermaier GmbH, Lack- und Farbenfabrik, Paul Mittermaier u Landshut / Germany. Posle višegodišnjeg kontinuiranog ekonomskog rasta u fabrici u Landshutu, kompanija se preselila u Essenbach / Nemačka 1995/1996, na udaljenosti od 10 km do Landshut-a. 2001. godine naziv i pravni oblik kompanije su promenjeni u MIPA AG. Od tada, preduzeće postoji kao porodična kompanija koja se ne nalazi na berzi. U januaru 2015, kompanija je promenila svoje ime u MIPA SE, ali zadržava prirodu nezavisnog porodičnog preduzeća.

Danas, zahvaljujući tradiciji osnivačke porodice, kompanija ima istoriju dugu više od 100 godina u proizvodnji lakova i auto boja.

Da bi postigla međunarodno značajnu poziciju na tržištu, MIPA SE dosledno proširuje svoje strukture i ojačava ih od tada. Grupa je do sada imala šest proizvodnih lokacija i mogla je pokriti čitav spektar auto boja i različitih vrsta premaza.

Ciljevi kompanije

Proizvodni program danas se sastoji od sledećih proizvoda i grupa proizvoda:

  • auto boje
  • industrijske boje
  • boje i lakovi za kućnu upotrebu
  • zidne i fasadne boje
  • poliester kitovi
  • mix sistemi


Pojedinačni proizvodi evoluiraju u inovativne i složene sisteme, koji pokrivaju sve korake profesionalnog procesa lakiranja. Ovi sistemi lakova i auto boja trajno su prilagođeni zahtevima profesionalnih korisnika i stanja opreme.

Investicije, rast i uspeh

Investicije, inovacije i uspeh su neizostavno povezani sa kompanijom MIPA. Tek 1996. godine kompanija se preselila u glavni pogon u Essenbachu, jednoj od najsavremenijih fabrika boja u Evropi. Iz godine u godinu investicije u mašine, uređaje i prostorije povećavaju kapacitete i kvalitet proizvoda.

Brzo povećanje prometa u poslednjih nekoliko godina rezultat je tržišno orijentisanog asortimana proizvoda, kontinuiranog razvoja novih proizvoda i poboljšanja postojećih proizvoda, kao i savršenog dizajna proizvoda koji zadovoljava potrebe korisnika u pogledu od ispravnog pakovanja do međunarodnih oznaka . Pored sopstvenih proizvoda, koji se prodaju pod registrovanim zaštićenim žigovima Mipa, Pro Mix i ostalih brendova, MIPA SE prodaje robne proizvode drugih proizvođača u maloprodajnim objektima Mipa.

Broj zaposlenih povećao se na više od deset puta u periodu od 1988. do danas: počev od 40 radnika do danas, oko 470 zaposlenih. Ova brojka se sastoji od zaposlenih u administraciji, laboratorijama, proizvodnji i skladištenju u Essenbachu, predstavnicima prodaje, kao i zaposlenima u maloprodajnim objektima. Preduzeća grupe Mipa zapošljavaju više od 900 ljudi širom sveta.

Izvoz kompanije trenutno iznosi oko 60%. S druge strane, 90% sirovina je kupljeno u Saveznoj Republici Njemačkoj

Klijenti

Klijentela, na koju cilja MIPA SE, pored profesionalnih trgovina obuhvata profesionalne korisnike u industriji takođe . U ovom trenutku pružamo usluge i proizvode za više od 5000 kupaca, u više od 80 zemalja.

Svaki proizvod zadovoljava zahteve kvaliteta klijentele za koje je razvijen. Pošto kompanija posluje na međunarodnom nivou i u različitim segmentima tržišta, raznovrsnost proizvoda i zahtevi kvaliteta su višestruki. Našim tehničarima za aplikaciju proizvoda će biti drago da vam pomognu da pronađete najbolji proizvod za vaše projekte koji ispunjavaju željene zahteve.